{ "title": "Safra Kesesi Alınırsa Ne Olur", "image": "https://www.safran.gen.tr/images/safra-kesesi-alinirsa-ne-olur.jpg", "date": "20.01.2024 18:42:13", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "
Safra Kesesi Alınırsa Ne Olur, Safra kesesi, karaciğerin alt yüzüne yapışık ve ortalama 6 ila 10 cm uzunluğunda armut tipinde bir organımızdır. Tam dolu olduğu zaman yaklaşık olarak 50 ml safra alabilmektedir. Temel görevi karaciğerden salgılanan safranın toplanması ve konsantre edilmesidir. Yemek yenildiği zaman safra kesesi kasılarak içerisinde bulunan safra ince bağırsağa akarak yağlı yemeklerin sindirimini sağlar.

Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir?
Bu gibi hastalıklar nedeni ile safranın alınması gereken durumlar oluşabilir.

Safra Kesesi Alınırsa Ne Olur?

Safra kesesinin alınma sebebi kesenin hastalıklara bağlı olarak görevini yapamaması durumundadır. Hastalar genellikle safra keselerinin alınacağını duyduğunda korku ve paniğe kapılmaktadır. Oysaki zaten safra görevini yapamamakta ve karaciğerden atılan safra direk olarak bağırsaklara gitmektedir. Hasta safra kesesinin alınması ile hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır. Vücut safra kesesinin yokluğuna kısa bir süre içerisinde alışacaktır.

" } ] }